Facader og solenergi

solcelletag indefraHøjtydende solcellemoduler beklæder facader – tæt og tørt.
Ved at anvende Galaxy spærsystem sammen med Galaxy vandtætte solcellemoduler opnås en hel tæt facade- godt ventileret.

Hurtig montering, smukt resultat:
Hurtig og sikker montering – monteringssystemet er udtænkt med montøren i tankerne. En ren og æstetisk fremtoning indgår altid i overvejelserne.

Fordele:
En æstetisk facade uden fremspringende monteringer, eller beslag – simpel og effektiv montering. Galaxy systemet er udvikler til at absorbere ekspansion og kontraktion, således at facaden, og dermed solcellemodulerne, er fri for stresspåvirkninger.

Fremtiden er her i dag! Hvorfor vente til i morgen?

Nybyggeri

Galaxy systemet kan nemt anvendes ved nybyggeri, da der er tale om kendte byggemetoder med spær og beklædning med moduler. Der er ingen begrænsninger i facadens størrelse, eller nogen statiske begrænsninger. Statiske beregninger foretages gerne fra sag til sag. En særlig klimaresistent forsegling garanterer et helt tæt facadesystem, samtidig med at forseglingen tillader ekspansion så der ikke kan opbygges stress i solcellemodulerne.

Facaderenovering, fugtproblemer – eller bare brug for strøm

Galaxy systemet kan nemt anvendes ved facaderenovering. Montagesystemet er enkelt og sikkert. Monteres på samme måde som tag, hvorfor det er helt tæt. Da facader er høje og lodrette er det vigtigt, at trykket ikke forplanter sig hele vejen fra top til bund. Dette sikres med anvendelse af montering af spær løbende for hver 6m. En særlig klimaresistent forsegling garanterer et helt tæt facadesystem, samtidig med at forseglingen tillader ekspansion så der ikke kan opbygges stress i solcellemodulerne.

Skorstenseffekten

Da solcellemodulerne udvikler varme, når de producerer strøm, vil der opstå en skorstenseffekt mellem mur og solcellemoduler, som bevirker, at solcellerne afkøles, hvilket øger deres produktion. Der er udviklet metoder til at genanvende og opbevare den varme, der kan opsamles øverst på facaden. Se Galaxy Energy Building om opvarmning og køling med BIPV (integrerede solcellesystemer).

Simpel og effektiv montering

Galaxy systemets komponenter:

1. Spær fremstillet i aluminium, enten natur, eller sort eloxerede. Spær/ åse fås i to dimensioner. Lille 80 x 100mm, spændvidde 3m og stor 100x200mm, spændvidde 8m.

2. Klembeslag til montering af Galaxy spær på både træ og stål. Ved montering på stål indlægges EPDM for at undgå korrosion.

3. Særlig udviklede dobbelte midtbeslag til at holde solcellemodulerne.

4. Dækskinner, som monteres mellem solcellemodulerne for at forhindre støv i at trænge ind i systemet.

5. Galaxy Energy PPC modul forsegling beskytter systemet 8 steder mod vandindtrængning.

6. Gummiliste (foam seal), som er nedlagt på overside af spær forhindrer kapillær virkning mellem spær og solcellemoduler.

7. Kvardratrør monteres på ydersiden af de yderste moduler, således at en pæn afslutning med Galaxy sternbeklædning, eller sternbræt kan foretages.

8. Solcellemoduler. Særligt fremstillede vandtætte, højtydende solcellemoduler udgør den egentlige tagbeklædning.

Certificeret Galaxy Energy installatør Kun ved omhyggelig og ordentligt bygningsarbejde garanteres 20 års tæthed. Derfor er alle godkendte installatører trænet både i praksis og teoretisk og har bestået en eksamen i Galaxy-systemet og dets korrekte montering.